unspecifiedITV2S9DI

The Pub

When work began in Winter 2011 our initial plan was to give the existing Blacksmiths a face lift, we soon realised however, that it was going to be more like a rebuild then a renovate. With a vast amount of steel work needed we decided to make a positive out of the situation, leaving the steel work exposed and made it a feature. The Blacksmiths new image was born.

We wanted to recreate the image of the Inn on the outside as it was hundreds of years ago, while at the same time provide modern facilities with warm and inviting open spaces. We have changed the windows to match the styles in many of the cottages in Clayworth, and returned the original style front door, opening directly onto the main street through the village.

The interior is again a blend of the old and new with traditional tables mixed in with more contemporary furnishings dotted around each room. The centrally placed log burning stove offers a warm and cosy atmosphere during the winter months, and the many interesting features to be found in the different areas of the pub are a credit to the design team.

The Oak Room, on the first floor provides a light and airy private dining area where we can accommodate larger parties for those special occasions. The magnificently designed walled garden area at the rear of the Blacksmiths is a real sun trap where our customers can enjoy their drinks in the sunshine.

We offer a modest, but always interesting menu, which will change regularly to benefit from locally sourced seasonal produce. Our chefs will also be serving one or two old favourites to cater for all tastes and occasions.